Filetto Baciato
Filetto Baciato, en traditionell salami med ett karakteristiskt hjärta av filé och ländrygg. Tillagad enligt ett forntida recept. Otroligt gott!
Filetto Baciato, en traditionell salami med ett karakteristiskt hjärta av filé och ländrygg. Tillagad enligt ett forntida recept. Otroligt gott!
En mindre stad norr om Strevi. Marknadsdagar och helger full av liv och gator och torg är fyllda av vanliga italienare (och inte bara turister) som äter, dricker, handlar och umgås.Väldigt mysig stad med fin huvudgata kantad kolonnader med gammeldags affärer. Väl värd ett besök!Loppmarknad på Piazza Giuseppe Garibaldi. Tredje söndagen varje månad. Enoteca Regionale…
Före lunch och före middagen kan man beställa APERITIVI på många ställen i Piemonte. För priset av ett glas vin eller en öl får man dessutom en bricka med olika delikatesser. Ibland lite pizza, chips och oliver. Ibland otroligt avancerade små kanapéer. Ibland färdiga tallrikar, ibland en hel buffé med godsaker.
Är du på semester i norra Italien på hösten, rekommenderar jag dig att besöka Albas berömda tryffelmässa, Fiera del Tartufo, och uppleva hur man firar en av världens mest exklusiva råvaror. Den vita tryffeln från Alba har ett kilopris i nivå med den dyraste kaviaren eller fois gras. Säsongen 2021 kostade det ungefär 3500€ per kilo (ja,…
Om man vill äta en riktigt god köttbit skall man beställa in en Fassona Piemontese. Djuret må se ut som en ”Belgian Blue” men det är en gammal ras som uppkommit genom en unik genmutation vilket gör att de får extra mycket muskelmassa. Ser man dem på foton tillsammans med en människa så inser man att de…
Färskosten Robiola är från Italien och görs främst i norra delarna av landet. Den kan göras på en blandning av ko-, får- och getmjölk eller bara en av dem. Redan de gamla romarna tillverkade Robiola och det efter samma recept som den görs idag. Namnet Robiola tros komma från det gamla latinska rubium som betyder röd, vilket…
Området lite norr om och mellan Turin och Milano ska vara största i Europa på risodling. Mycket av det som odlas är typ runkornigt ris, typ grötris eller ris till risotto.Området är gammal sumpmark som man dikat ut och idag så sker översvämningen av ris åkrarna med naturligt fall i ett virrvarr av kanaler. Riset…